Skip to main content

Huidhonger

Aanraking is zo heilzaam 

Zelf vind ik aanraking en lijfelijk contact met mensen, ook vreemden, heel normaal. Voor sommigen klinkt dit misschien gek, omdat zij daar iets anders bij beleven.

Zo ging ik een tijdje geleden met een vriendin salsadansen. Ze vertelde me hoe mooi ze het vond te zien dat ik gemakkelijk verbinding maak met mensen, of ik ze al ken of niet. Dat ik ze ook gerust even aanraak op een subtiele manier. “Knap te zien hoe jij dat van nature doet. Dat dit zo vanzelf gaat bij jou. Daar kan ik nog iets van leren”, zei ze me.

Het raakte me wat ze vertelde; het is iets dat voor mij zo vanzelfsprekend is en waar ik ook niet bij nadenk. Ik heb altijd wel ‘huidhonger’, raak graag aan en kan me zelfs ook niet een leven zonder aanraking voorstellen.

Omdat ik zo geloof in de kracht en noodzaak van aanraking maakte ik er mijn werk van: via massage laat ik mensen contact maken met hun binnenwereld en dat bevordert ook de harmonie met hun buitenwereld.

Zo ben ik er ook van overtuigd dat, door elkaar een welgemeende ‘net iets langer-knuffel’ te geven, dat dat voor de ander – maar zeker ook voor jezelf – een helend moment kan zijn. Soms kan het misschien even onwennig voelen omdat het iets raakt, je maakt namelijk werkelijk een harts-verbinding. En die verbinding hebben we allemaal broodnodig. Iedereen heeft (eigenlijk) behoefte aan aanraking en knuffelen; het is net zo nodig als ademhalen.

Daarom is voor mij en mijn huidhonger salsadansen heerlijk, het gevoel, het ritme en de verbinding met de ander.

Ik ben blij dat ik het lef voel om me over te geven aan een man die goed kan leiden en meeneemt in de dans. Want wat is het toch heerlijk om zo vrij te kunnen dansen en zo op te laden met fijne energie, op heerlijke muziek. Die verbinding die ik daarbij ervaar is voor mij zo helend. Dankbaar voel ik me erover met dat ik gemakkelijk verbinding durf te maken en dat mijn vriendin me daar weer even attent op maakte.

Hoe ga jij om in de verbinding naar de ander?

Durf jij op iemand af te stappen?

Vind je dat makkelijk of ook spannend?

Wat gebeurt er dan bij jou?

Mooi om daar eens bij stil te staan.
Zonder dat je oordeelt over jezelf, hè. Want dat is het ergste wat je kan doen.

Ben lief voor jezelf en ben blij met jezelf zoals je bent.
Alles is al goed aan jou. Jij bent uniek zoals je bent.

Kusje je weer van mij

Leave a Reply