Stress is een echte boosdoener. Ik kom het bij veel mensen binnen mijn praktijk tegen. Als ik doorvraag hoor ik dat het niet alleen vol in hun hoofd is maar de omgeving waarin ze leven hun huis, kantoor, werkplek ook. Ze missen de rust.

Het is belangrijk om een fijne plek te hebben waar je jezelf terug kunt trekken om te kunnen ontspannen na een dag hard werken.  Als je de stress uit je huis haalt, haal je de stress ook uit je leven.

Ik zeg altijd: Jouw lichaam is je woning waar in je woont, ben daar lief en zuinig op. Verzorg het met aandacht, maar zo geldt dat ook met je letterlijke woning. Zorg dat die omgeving rust uitstraalt.

Feng Shui is een meer dan 3000 jaar oude filosofie die aangeeft hoe de omgeving je geluk en je welzijn kan beïnvloeden. Het doel van Feng Shui is om de omgeving zo aan te passen dat er een positieve stroming van Chi (levensenergie) gecreëerd wordt. Jouw huis is letterlijk een weerspiegeling van jezelf en jouw ziel.

Dus zorg voor een opgeruimd schoon huis met de juiste kleuren op de muur. Het is fijn als je huis jou laat ontspannen. Jouw huis mag zich daartoe uitnodigen.

Als je ervoor zorgt dat je huis weer helemaal zen wordt, krijg je ook meer rust in je leven en daar helpt Zenssage je ook graag bij.  Ik coach mensen die bij mij in therapie zijn, als ze dat op prijs stellen, ook in creëren van een fijn thuis.

Hierbij kan je denken aan:

  • Samen kasten opruimen en durven weg te gooien wat je bijvoorbeeld al 2 jaar niet gebruikt hebt.

Keukenkasten efficiënt indelen en kledingkasten opruimen. Het geeft al rust als je dezelfde hangertjes hebt en wat op kleur hangt.

  • Opnieuw inrichten van je woning met meubels. Niet te vol en op de juiste plek afgestemd met elkaar.  Ook weer voor de Chi (levensenergie). Welke stijl past bij jouw? Daar kijken we samen naar. En trek dat dan door in het hele huis voor rust.
  • Kleuren samenstellen. Kies in je huis voor de juiste kleuren. Zorg ten eerste voor een goede balans tussen koude en warme kleuren. Felle kleuren kun je daarentegen het beste vermijden. Daarnaast kun je in de slaapkamer het beste kiezen voor rustgevende kleuren als blauw en groen, maar ook aardetinten werken erg kalmerend. Zelf heb ik veel aarde tinten en wit en geeft mij een strandvakantie gevoel. Zorg dat jouw huis ook dat uitnodigende vakantie en relaxte gevoel uitademt zodat het heerlijk thuis komen is. Jouw happy home !
  • Soms doe ik ook de inkoop van accessoires tot meubels. Alles natuurlijk samen en in goed overleg over budget en wensen. Het wordt uiteindelijk jouw woning waarin je je happy wilt voelen.

Tenslotte wat even zo belangrijk is in jouw fijne woning:

1: Houd een grote schoonmaak.

Schrob, poets en boen je huis zodat het weer helemaal spik en span is. En houdt dat wekelijks bij. Noteer de “date” die je hebt met jouw woning in je agenda om haar goed te verzorgen en die liefdevolle aandacht geeft die ze verdient.  Wanneer je leeft in een schoon huis zorgt dit ervoor dat je jezelf makkelijker kunt ontspannen.

En verwen jezelf voor het weekend met een vers mooi boeket bloemen op tafel. Moet je is kijken wat dat met je gevoel doet, de geur alleen al.

2: Voeg geuren in huis toe op verschillende plekjes. 

De geuren van lavendel, rozen en sandelhout werken ontspannend. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke geurkaars of etherische oliën. Zelf ben ik weg van de geuren van Rituals waar ze een brede lijn aan geuren hebben. Ga is op pad welke geur bij jouw past. Hoe fijn is het als je huis heerlijk ruikt. Als ik bv de geur van een versgebakken appeltaart ruik in de keuken moet ik altijd aan mijn moeder denken, zo een fijne herinnering aan het weekend gevoel wat ze mij meegaf. Dat maakt je blij.

3: Voeg planten toe

Planten zorgen voor een rustgevend huis doordat ze negatieve energie tegengaan en een positief effect hebben op je Chi weer. Zelf ben ik, geef ik toe, geen goede verzorger voor planten maar heb hier en daar wel (goede kwaliteit) nep plantjes. De sfeer trek je zo ook wel in je huis zonder er verder aan te hoeven denken.

4: Vermijd zoveel mogelijk elektrische apparaten zegt feng shui.

Zorg voor zo min mogelijk elektrische apparaten in je huis en vermijd ze in de slaapkamer. Elektrische apparaten zorgen voor een elektromagnetisch veld wat een negatief effect heeft op je Chi. In de slaapkamer zorgen de elektrische apparaten zelfs voor een verstoring van je nachtrust. Maar ik zeg voel zelf goed wat jij prettig vindt. Geeft in bed voor jouw tv kijken een heerlijk ontspannen gevoel dan lekker doen. Maar snap wat er bedoeld wordt.

5: Voeg dingen toe die je gelukkig maken

Door bijvoorbeeld foto’s van een speciale gebeurtenis op te hangen, een mooie boodschap in te lijsten of je favoriete boek op je nachtkastje neer te leggen, straalt je omgeving een positieve boodschap uit en creëer je hierdoor een positieve Chi weer.

Zelf heb ik herinneringen kastje gemaakt van de kinderen hun eerste zonnebrilletjes met de foto er bij. Mijn oma en ouders hun laatste bril zo heb ik warme herinneringen aan ze.

6: Begin bij je voordeur.

Dit zie ik bijna bij iedereen, struikel jij ook over de schoenen als je je huis binnenkomt?

Als mensen bij je op bezoek komen, is de voordeur het eerste wat ze zien. Dit is ook de plek waar nieuwe energie je huis binnenkomt. Check dus zelf om te beginnen eens hoe het ervoor staat met je voordeur. Gaat de deur makkelijk open? Kraakt er niets? En ziet de verf er nog wel netjes uit? Repareer eventuele gebreken. Hoe vrijer de energie naar binnen kan stromen, hoe beter.

7. Zorg voor een uitnodigende hal

De hal is de eerste ruimte van je huis die anderen (en jijzelf trouwens ook) zien als ze binnenkomen. Dit hoort een aantrekkelijke ruimte zonder rommel te zijn. Vraag jezelf dus af of je een kalm en welkom gevoel krijgt als je je eigen huis inloopt. In veel huizen hangt de kapstok bijvoorbeeld vol met tassen, hoofddeksels en een mix van zomer- en winterjassen: niet erg rustgevend. Ruim wat je (momenteel) niet nodig hebt ergens anders op of berg het op in mooie nette boxen of dozen. Of als er ruimte voor is hang jassen en schoenen achter een zelf op maat gemaakte kast of in een mooie ton-sur-ton kleurtje als de rest van je muren. En zet een gezellig kastje of tafeltje met bv bloemen daar weg.

8: Werk kabels weg, ruim allerlei afstandbedieningen op. Zorg dus net als de hal voor een opgeruimd knus gezellig warm gevoel waar mensen zich bij je thuis voelen en op hun gemak. Dan zullen de gesprekken die je fijn hebt met je vrienden ook meer uitnodigen voor diepgang en gezelligheid omdat je huis daartoe uitnodigt.

En jij? Jij hebt ook minder tot geen stress meer in je hoofd.

Om lekker in je vel te zitten en alles uit het leven te kunnen halen, is je interieur belangrijker dan je misschien zou denken. Met Feng Shui kun je van je huis een plek maken vol positieve Chi (je levensenergie).

Zo heb ik nog veel meer tips voor je waar ik je over vertel bij een rondleiding door jouw huis. Ik help je er graag bij. Mijn uurtarief voor coaching is 65 euro per uur en ik reken alleen de tijd dat ik bij je thuis ben. Voor de tijd en energie van (samen) inkoop wat ik eventueel voor je doe, vraag ik 10% op de aankoopprijs. Om die tijd en energie die ik er instop ook eerlijk te laten stromen. Op dat moment reken ik mijn uurtarief niet uiteraard.

Zo zorg ik ook goed voor mezelf zoals jij ook goed voor jezelf mag zorgen. Je bent het waard om in een fijn heerlijk huis thuis te komen als je de sleutel in jouw voordeur stopt.

Welkom thuis.