Skip to main content

Klassieke massage

Deze vorm richt zich voornamelijk op spieren, gewrichten en het onderhuids bindweefsel. Door strijkingen, knedingen en drukken wordt er invloed uitgeoefend op de spieren. Daardoor ontstaat een verbeterde doorbloeding, waardoor opgehoopte afvalstoffen gemakkelijker worden afgevoerd en herstel voorspoediger verloopt. Deze massage gebruik ik vooral als iemand spierklachten of klachten aan het bewegingsapparaat heeft.

Energetische massage

Vergeleken met klassieke massage is energetische massage minder gericht op spieren, en wordt als subtieler ervaren. Energetische massage streeft ernaar het evenwicht in de mens te herstellen, zoals binnen de Oosterse filosofie Ying en Yang in balans horen te zijn. Deze techniek is rustgevend en vooral toepasbaar bij stress, burn-out en spanningshoofdpijn. Maar ook voor wie eens lekker ontspannen tot zichzelf wil komen is dit zeker een aanrader.

Bindweefselmassage

Deze massage bestaat onder andere uit het ‘rollen’ van de huid. Bepaalde delen van de huid staan via het ruggenmerg – en de daaruit ontspringende zenuwen – in verbinding met bepaalde organen, spieren, botten en lichaamsfuncties, deels vergelijkbaar met voetreflexmassage. Bindweefselmassage maakt met name gebruik van deze verbinding. Door bindweefselmassage toe te passen op het specifieke huidgebied is het mogelijk invloed uit te oefenen op het bijbehorende orgaan, spier, bot en lichaamsfunctie. De helende werking van bindweefselmassage is inmiddels ook medisch bevestigd.

Pulsing

Pulsing werkt met schuddingen en ritmisch ‘wiegen’. Het biedt de cliënt de mogelijkheid aan zichzelf te werken in een ontspannen situatie. De kracht van deze methode ligt namelijk in de zachtheid en vriendelijkheid ervan, waardoor het eenvoudiger wordt te voelen in plaats van alleen te denken.

Chakramassage

Chakra’s zijn niet voor iedereen zichtbaar, maar vaak wel voelbaar. Een eenvoudig voorbeeld, dat iedereen herkent, is het ‘proeven’ van de sfeer wanneer je ergens bent. Er is dus iets dat wij mensen zowel kunnen uitzenden als ontvangen. Je chakra’s nemen dit waar en geven het aan jou door. Je voelt je bijvoorbeeld op je gemak en welkom of merkt juist de spanning die ergens hangt.

Een chakra kun je zien als een soort wieltje van heel fijn gekleurd licht, waarmee energie van buitenaf wordt doorgegeven aan ons hele wezen. Tijdens een massage plaats ik mijn hand boven of op je chakra’s, om je te laten voelen hoe jouw eigen energie is opgebouwd.

Voetreflexologie 

Voetreflexologie is een eenvoudige en efficiënte natuurgeneeskundige therapie, waarbij de voet als spiegel van de volledige mens wordt gezien. Elk orgaan en elk lichaamsdeel zijn door energiebanen met een bepaalde plaats (reflexgebied) op de voet verbonden. De toestand van de voet (gespannen, verslapt, pijnlijk, etcetara) geeft aanwijzingen over de toestand van het lichaam op dat moment. Het masseren van de voeten oefent een gunstige invloed uit op de hele mens. In veel gevallen is voetreflexmassage een zeer doeltreffende geneesmethode.

Quantum Touch 

Alles in onze wereld resoneert of trilt. Wanneer twee dingen op verschillende frequenties trillen, hebben die dingen de neiging om samen te komen, zich op elkaar af te stemmen. Meestal zal de lage frequentie toenemen om zich aan de hoge frequentie aan te passen. Quantum Touch is een methode om ervoor te zorgen dat dit ook in je lichaam gebeurt. Vergelijk het met een ontstemd instrument dat met behulp van een stemvork weer op de juiste toon wordt gebracht. Door middel van ademhalings- en meditatietechnieken gaat de lage trilling in een gebied van pijn, spanning of ontsteking, over in een hoge trilling. Door dit hoge en krachtige trillingsveld kan de energie in een pijn- of ontstekingsgebied weer gaan doorstromen waardoor de pijn kan afnemen.

Het menselijk lichaam is van nature al een intelligent mechanisme. Artsen en wetenschappers zijn al decennia lang bezig om alle geheimen van het lichaam te ontrafelen. Quantum Touch is een techniek die een beroep doet op deze lichaamsintelligentie. Door de wonderbaarlijke resultaten die cliënten, ik en anderen wereldwijd hebben ervaren, ben ik zo enthousiast geworden, dat ik de Quantum Touch-methode steeds meer in mijn praktijk ben gaan toepassen.

Stoelmassage

Stoelmassage maakt gebruik van een combinatie van verschillende technieken, gericht op hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen. Het is een misverstand dat deze techniek alleen geschikt zou zijn als werkplekmassage. Het is de perfecte mogelijkheid om te genieten van een ontspannende massage voor wie niet op een behandeltafel kan liggen, zoals zwangere vrouwen.