Skip to main content

Wat ben ik de adelaar gaan waarderen om onder andere zijn moed.

Even je terug trekken in je eigen cocon, ik doe dat van tijd tot tijd als me het te veel wordt…..niet te lang maar even jezelf beschermen.

Om na die periode van terugtrekken, verwerken, stil staan, misschien flink huilen, om dan vervolgens  vol liefde voor jezelf positief een fijn leven voord te zetten. En dat wat er speelt in je leven dat niet fijn is te aanschouwen en  in liefde los te kunnen laten. Hoe zwaar soms ook. Ik zag lange tijd dat terug trekken in mijn coconnetje als iets niet oké daar moest ik snel uit…omdat ik me dan ook echt ellendig voel. Maar ben het wat anders gaan zien het is mooi hoe zwaar ook dat ik/wij dit doen.

Een Adelaar leeft 70 jaar, maar op zijn 40-jarige leeftijd moet hij een moeilijke beslissing nemen, zijn nagels worden zo lang en onhandig dat ze de prooi waar ze zich aan voeden niet meer kunnen vasthouden.

De snavel kromt te veel richting borst en dient hem niet meer.

Zijn vleugels zijn verouderd en zwaar, vliegen word erg moeilijk.

Hij heeft twee alternatieven: sterven, of geconfronteerd worden met een pijnlijk proces wat vernieuwing heet, bestaande uit vliegen naar een nest in de bergen vol gesteente.

Beginnen aan zijn pijnlijke tocht.

De adelaar begint heel hard zijn snavel op de stenen te slaan totdat de snavel afbreekt. Daarna verwacht hij de groei van een nieuwe snavel, waarna hij ook één voor één al zijn nagels aftrekt om zo ook weer nieuwe klauwen te krijgen, hierna laat hij ook zijn versleten veren los die hem belemmeren om verder te vliegen.

En na deze lange en pijnlijke vijf maanden van wonden likken, heling en groei, slaagt hij erin om zijn beroemde vlucht van vernieuwing, wedergeboorte en viering uit te voeren om zo nog dertig magische jaren verder te leven.

In ons mensen leven om ook een overwinningsvlucht voort te kunnen zetten, moeten we onszelf soms beschermen, even terugtrekken om zo een vernieuwingsproces te beginnen.

We moeten af van gewoontes, tradities en herinneringen die ons ervan weerhouden om verder te gaan. Alleen vrij van het verleden kunnen we optimaal profiteren van het waardevolle resultaat dat een vernieuwing met zich meebrengt.

Orde brengen in de mentale wereld, herinneringen weggooien aan frustrerende of pijnlijke gebeurtenissen.

Bij onszelf te vernieuwen, moeten we ook elkaar leren kennen, om zo te weten wie wij zelf hierin zijn, wat onze potenties zijn en waar we nodig zijn op de wereld en naartoe willen vliegen.

Voor alles is een oplossing ,denk in mogelijkheden in plaats van moeilijkheden. Het is jouw gegeven leven en jou keuze.

De grootste uitdaging is jezelf zijn in een wereld waar iedereen iemand anders probeert te zijn.

Volg de Eagles route overzie,… denk altijd in oplossingen en vooruit.. .

Come fly with me, let’s change the world.

Love you al ❤️🦅

Bron: het internet.

💋je weer van mij

Leave a Reply