Skip to main content

Ook ik betrap me er wel is op.

Maar hoe doe je dat nu van denken naar voelen? Van hoofd naar hart.
Herken jij dat ook ?
Dat je veel in je hoofd zit , je wilt alles kunnen beredeneren, verklaren, weten waarom je iets doet, of juist niet doet, wat goed is en wanneer en hoe je het moet doen.
Je hoofd maalt maar en maalt maar en je gedachten zijn moeilijk te stoppen.
Je wordt langzaam meer en meer gestrest in je hoofd.
Geregeld begint die stem weer tegen je te tetteren en zich er mee te bemoeien. Ik noem hem altijd mijn harry die het denkt beter te weten.
Harry maakt mij van tijd tot tijd onzeker, gespannen en onrustig.
Terwijl ik beter weet dat mijn hart mijn gevoel me duidelijk influistert wat goed voor mij is.

Veel denken geeft onrust herken je dat?
Door juist toe te laten wat je werkelijk “voelt” komt er rust in je en kan je ontspannen.

Wat als je begint met het voelen van je onrust. Waar voel je dat in je lichaam? Waar voel je spanning? Wat doet het met je dat je je onzeker voelt, geïrriteerd, gefrustreerd misschien zelfs boos of verdrietig.
Dat je het niet weet en geen antwoord krijgt.
En nog veel lastiger…mag dat er zijn?
Door te durven voelen misschien letterlijk is door een massage te nemen en je mee te nemen op reis in jouw gevoel, kom je dichter bij jezelf. En door liefdevol om te gaan met jouw gevoel, te luisteren naar jouw lichaam dat misschien op een gegeven moment wel schreeuwt om aandacht door op zijn rem te trappen, je moe maakt, hoofdpijn geeft, of dat je andere lichamelijke klachten krijgt, dan ben je vaak al wat te laat met voelen.

Of het misschien wel gevoelt maar bewust of onbewust het genegeerd omdat die stem zegt, kom op tandje bij niet zeuren, gewoon door gaan. ( jouw conditionering)

Ga dan asjeblieft proberen te vertrouwen op je gevoel je intuïtie.
Want die weet het.

Want door je gevoel toe te staan en het te ervaren, kom je dichter bij jezelf. En ga je langzaam weer ontspannen. Er geen oordeel er over te hebben ( dat doet die stem weer) maar te accepteren dat je dit nu voelt, zul je ervaren dat er rust komt in je hoofd en in je lijf. Op deze mannier kom je steeds dichterbij je gevoel en meer in verbinding met jezelf en zo ook meer aanwezig in je lichaam.
Je lichaam, zeg ik altijd is je tempel waarin jij woont en werkt en overal mee naar toe neemt. Jouw vervoer middel hier op aarde. Ga weer ( opnieuw) vertrouwen op je lichaam en je onderbuik gevoel want dat is zuiver.

Door het vele denken wat velen onder ons doen, en ook beroep, opvoeding vaak met ons mee gebracht heeft, heb je je wat afgesloten voor je gevoel. Hoe zou het nu zijn dat je weer gaat vertrouwen op je gevoel je intuïtie?
Dat het antwoord vanzelf komt……precies op het juiste moment, als jij daar klaar voor bent om het te ontvangen.
Het is dan een zeker weten. Niet vanuit je hoofd maar vanuit je eigen wijsheid.

Het antwoord was daar de hele tijd al. Maar door de verkramping, het afgesloten zijn van je gevoel, kon je het niet horen. En je zult dan weten/voelen welke keuze je kan maken. Je wordt weer trouw aan jezelf en voelt je verbonden met jezelf.
Ik zou je graag uit nodigen om eens een therapeutische massage sessie te volgen bij een holistische massage therapeut.
Je kan ook is op mijn website kijken voor meer informatie
Www.zenssage.nl

Leave a Reply