Skip to main content

We doen aan yoga, meditatie volgen een training mindfulness, laten ons geregeld holistische masseren, gaan op retraite houden een mannen of vrouwen weekend  in het bos zonder telefoon en media etc.

Dit doen we omdat we voelen dat we daarmee meer balans houden in ons vaak stressvolle bestaan waarin we  veel moeten en willen bereiken zonder ook bewust te weten waarom we dat willen.

We zijn zo door ons schoolsysteem en opvoeding groot gebracht.

Wat ik geregeld tegenkom in mijn praktijk is dat we iets te weinig geleerd hebben om om te gaan met onze emoties en compassie om je te uiten naar elkaar, communicatie is vaak een dingetje. Er is minder aandacht voor het sociale aspect met elkaar. En In mijn ogen zorgt dit voor een gevoel van leegte en onrust in je.

Zo zijn we onbewust als maatschappij en mens gaandeweg uit contact geraakt met wie we werkelijk zijn. En wat nu écht waarde heeft. We zijn meer in ons hoofd gaan zitten als werkelijk voelen en luisteren naar onze intuïtie en onderbuik we drukken dat vaak weg en denken dat wat we denken klopt. Of nog meer wat andere tegen ons zeggen. Maar is dat ook zo?

Zo zie ik binnen mijn praktijk veel meer mensen komen met, obesitas, stress, depressie, burn-out, niet meer happy met hun relatie, werk, en geregeld willen blijven kopen van de nieuwste spullen omdat ze denken dat nodig te hebben.

En gaande weg zijn ze niet meer happy met wie ze geworden zijn.

Ik zie dit als signalen van uit contact raken met je lichaam, ( klachten ontstaan) je diepere verlangens en gevoelens om werkelijk verbinding te maken met waar het om gaat.

Jouw als pracht mens in verbinding met jezelf en  je medemensen.

Je hart willen volgen.

Jezelf serieus nemen, en naar “ binnen gaan” luisteren wat jouw hartje je eigenlijk al heel lang verteld.

Weet je……alles wat je ook zegt, voelt, doet,en denkt. Heeft effect op jouw toekomst.

Hoe je je leven beleeft en je vervolgens gedraagt, zegt alles over jou.

De wereld rond jouw heen is zoals jij hem ziet.

Als je daar bij stil staat komt er ook een bezef dat je de vinger niet meer naar een ander kan wijzen, of dat je denkt waarom nou net jij in die situatie terecht bent gekomen.

Je bent zelf namelijk verantwoordelijk… en dat is best even slikken af en toe.

Maar als jij de antwoorden in jezelf gaat vinden, verandert de wereld met je mee…

Als je de mensen om je heen afwijst, wijs je ook automatisch jezelf af.

Hierdoor ontstaat er afstand en kan de verbinding verbroken worden met je omgeving en ook met jezelf.

Heb je echter liefdevolle compassie voor je medemens (ook als die persoon degene is die jou bv. afwijst of  die collega die maar blijft praten zodat je niet aan je werk toe komt, die trage kassa juffrouw etc.) dan heb je automatisch compassie voor jezelf. Dit maakt je zacht en schept verbinding.

Maar ik snap heel goed , wat je overkomt in je leven is niet altijd leuk en soms behoorlijk pijnlijk. Wát er in je leven gebeurt, heb je ook niet altijd in de hand.

wel kun je kiezen hoe je er mee om gaat.

Voel je je slachtoffer? Of zie je de situatie als een mogelijkheid om te leren?

Om te oefenen om aanwezig te blijven? Te omarmen wat er is i.p.v. te vechten. Ik geloof namelijk dat alles gebeurt met een reden.

De mensen en gebeurtenissen om je heen zijn een leerschool en geven je precies dat wat je nodig hebt om te groeien, om dichter te komen bij wie je in essentie bent en om in je kracht te gaan staan.

Zelf betrap ik mij er nog regelmatig op dat ik mij verzet tegen situaties die zich voordoen in mijn privé leven of en in de wereld.

In mijn lichaam voel ik dan spanning of onrust en dat ik me dan nog geregeld afsluit en terug trek. Mijn conditionering uit een soort veiligheid in mij.( oud patroon wat je jezelf aangeleerd hebt van uit vroeger)

Op een gegeven moment wordt ik gespiegeld ( door mijn bestie’s die mij onder tussen goed kennen) met wat ik doe, en besef ik me dat deze houding, deze weerstand in mij, me niets brengt. Want het verandert de situatie niet, ik raak uit contact met de mensen van wie ik hou en ook uit contact met mijn intuïtie en onderbuik ik blijf dan in mijn hoofd zitten.

Door stomweg je te richten op wat je NIET wilt, zet je jezelf dus vast en voed je juist het gene wat je niet wilt waardoor het vervelende gevoel in stand blijft of zelfs groeit. (energie gaat waar je aandacht heen gaat). Wet van de aantrekkingskracht. Het is mooi als mensen je dan durven te spiegelen, puur uit liefde en voor jezelf mooi als je dat in zachtheid binnen laat komen wat ze je zeggen en spiegelen.

Eigenlijk vaart ieder mens het beste op liefdevol contact met zichzelf en zijn medemens.

Voor velen is het een mooi start om geregeld je te laten masseren, mediteren , yoga en er is met jezelf op uit te trekken in stilte. Zo ontdek je wie jij in wezen bent en waar jouw hartje van gaat kloppen, waar je écht blij van wordt in het leven.

Waar wordt je van binnen uit blij van?

Waar krijg je energie van?

Waar gaat je levens(lust) van stromen?

Onderzoek dat bij jezelf.

Misschien geeft dit wat ik heb geschreven je handvaten om is te voelen hoe dat bij jouw zit.

Onderzoek is jouw eigen authentieke “zijn” wie jij bent.

 

Niet wat je alleen maar met de paplepel bent in gegeven en je klakkeloos voor waarheid hebt aangenomen. En naar bent gaan leven.

Leef jij jouw eigen fijne leven of wordt je geleefd?

Vraag jezelf is af, ben  jij oprecht blij met het leven wat je nu leeft?

Durf jij een ander keuze te maken in je leven als het niet helemaal meer klopt?

Of blijf je liever hangen in een gewoonte omdat je dat altijd al zo deed, en het ontbreekt nog wat aan lef  om te durven kiezen voor waar jij nu werkelijk blij van wordt……

Weet dat ook jouw leven een date line heeft. De tijd dat we hier op aarde zijn maak daar voor jezelf een mooi leven van. Want het is maar een beperkt tijd.

 

Mijn motto is dan ook:

“ heb een liefdevol leven”

Mag ik je uitnodigen om is te voelen hoe dat bij jouw zit?

Begin is met een holistische massage en laat mijn handen jouw taal van  je lichaam spreken en luister daar is fijn en liefdevol naar….

Waar verlangt het naar….

Wat heb jij nodig….

En niet alleen in deze dag maar durf verder te kijken in jouw leven…

Start is met jezelf op 1 te zetten.

💋je weer van mij

Leave a Reply