Skip to main content

Vandaag even een lesje aan mezelf.

Hoe komt het toch dat ik voor mezelf niet altijd zacht en lief ben?

🌸

Bij graven kom ik wat uit bij mijn opvoeding.

Mijn vader zijn uitspraken waren vroeger geregeld: je smelt niet van een beetje regen hoor, je bent niet van suiker gemaakt, en hup ik zat al op mijn fietsje weer naar school.

Of kom op je bent toch geen watje?

Schrijf dat woord nu is 100x op dan vergeet je dat nooit meer hoe je dat schrijft. En braaf deed ik dat dan, al wegdrukkend mijn traantjes. Als of dyslexie dan b.v. verdwijnt.

🌸

Voor de duidelijkheid de uitspraken van mijn vader en het fijt dat ik hard ben voor mezelf is niet de schuld van een ander, ik leg mezelf die druk op.

🌸

Alleen de omgeving waar ik opgroeide was een omgeving van een vader die ook mijn directeur van de lagere school en leraar werd op mijn middelbare school. Van hem leerde ik vooral doorzetten en ergens 100% voor gaan, en niet zomaar opgeven.

Ik gaf daarom ook nooit zomaar toe dat ik iets zwaar vond, moeilijk vond, iets pijn deed, mijn gevoel werd daar door wat ondermijnt. En zo werd ik wat harder voor mezelf ongemerkt.

🌸

Ik heb schijnbaar zelf besloten dit ook in mijn volwassen leven te doen.

Maar door gaan en door gaan.

Hoe zit dat bij jouw?

Kan jij ook soms zo hard voor jezelf zijn? Vaak ongemerkt.

Ik probeer liefdevol te leven voor iedereen om mij heen.

Maar omdat te zijn voor mij zelf is nog wel is een lastige.

🌸

Het heeft te maken ook met je eigen grens bewaken.

Anders loop je op een gegeven moment een lichte of zware blessure op. In de vorm van een Burn-out, depressie, overspannen raken je hoofd gaat er zich ingewikkeld mee bemoeien. Beter kan je luisteren naar je hart die is milt, zacht en liefdevol en weet precies wat jij nodig hebt.

🌸

Het zelfde geld bv bij sporten je zoekt je grens op maar ga je daar over heen heb je de kans ook een blessure op te lopen.

🌸

Maar dat akelige stemmetje dat tegen je zegt : kom op zins wanneer zijn wij te moe om nog even door te gaan?

🌸

Het bewaken van jouw grens, en ook hulp durven vragen als je het zelf b.v. Niet meer weet, of kan of wilt, of verdrietig bent durf je dat te delen met iemand? Of hulp te vragen? Kan jij daarin liefdevol en zacht zijn voor jezelf?

Is dat herkenbaar voor je?

Altijd maar door gaan? Als een ander het maar fijn heeft. Ondanks dat je dondersgoed weet dat dat stemmetje jouw zo irritant in de weg zit.

En je langzaam uitput.

🌸

Zachter zijn en liever voor jezelf, hoe doe je dat nauw als je dat niet echt aangeleerd hebt.

De eerste stap is erkennen naar jezelf toe.

En ga is voelen wat je nodig hebt luister naar dat gevoel je onderbuik en hart weten het allang.

Ben je eigen beste vriendje of vriendinnetje.

🌸

Verzorg allereerst jezelf ook met de juiste basis behoefte, goede gezonde voeding, beweging, slapen. En dat laatste is bij mij een graat meter als ik slecht slaap komt die stem die er zich oh zo graag mee bemoeid. En lijkt soms nog de baas te willen zijn. Maar ben mij er bewust van.

🌸

Hoe zit dat bij jouw?

Ben jij lief voor jezelf?

🌸

De vrijdag is voor mij altijd wel een speciale dag. Het is alweer jaren geleden dat ik deze dag koos voor mezelf. 🌸

Toen ik leerde dat ik niet alleen voor anderen mag zorgen maar ook dezelfde aandacht en zorg aan mezelf mag geven. Ik koos daarvoor de vrijdag.

🌸

Het betekent rust, een muziekje, kaarsen, geurtjes, nagels lakken, badderen, en…..trakteer me vaak op een mooie bos bloemen 🌸

Hoe ziet jouw ‘vrij’dag eruit? Hoe zorg jij voor jezelf?

Liefs Anita

Een massage is natuurlijk een heel goed begin Zenssage is vanaf maandag t/m vrijdag morgen weer open.🌸

Leave a Reply