Skip to main content

Echt even stil zijn met jezelf en dat 24 uur lang….
Zie je dat al voor je of jij dat kan?

Zeker als je nog nooit een stilte moment hebt gehad met jezelf is dit misschien wel een erg spannend idee. Maar geloof mij of niet een tijdje in stilte met jezelf doet wonderen voor je geest.
Ook ik heb jaren terug mezelf uit mijn comfortzone gehaald door dit te doen en nieuwe inzichten gekregen over mezelf. Het werkt verhelderend hoe spannend ook. Want uren alleen met jezelf op gescheept zitten hahaha moet je toch wel een verdomt goede relatie hebben toch😜vooral liefdevol zijn zonder oordeel over jezelf.

Wellicht klinkt het in eerste instantie als een kwelling. Daar kan ik me wat in vinden hoor, want het is toch veel leuker als je je ervaringen kan delen met anderen? En al helemaal als je een extravert type bent.
Maar dat is juist zo goed voor je.
Want door delen en praten zorgt het er ook voor dat je wordt afgeleid van je eigen gedachtens en emoties.
Terwijl het zo belangrijk is om af en toe in jezelf te keren en zo gevoelens te voelen die soms lastig kunnen zijn, maar je wel de weg kunnen wijzen waar je toch graag wilt uitkomen.
Maar ik weet als geen ander hoor, hoe verdomt moeilijk dat kan zijn. Het klinkt makkelijker als het is.

Als je even zo alleen bent met jezelf kan de verveling indalen in jezelf je voelt je onrustig misschien, want die komt dan om de hoek kijken bij je.
De vanzelfsprekendheid van je normale gewoontes, overtuigingen en de illusie van een indentiteit die we er mee voeden. En vluchten we vaak weer in doen of mensen opzoeken.

Als ik zelf in de diepte duik en echt even stil ben dan kan je de zuivere emoties voelen en horen die bij jouw leven op dat moment. Zonder afgeleid te worden van ook meningen van anderen.
Het is voor je geest erg fijn om zo te luisteren zonder dat dat hoofd er zich steeds mee wil bemoeien en ook er van alles van vind. Leven volgens regeltjes, gewoontes, want zo doe ik het altijd al, opgelegde patronen. Durf is naast de lijntjes te kleuren met je gedachten. En kijk is wat dat met je doet b.v. En of je een blij gevoel ervaart in jouw.

En op een stilte dag b.v met jezelf betekent niet dat je uren braaf mediterend moet door brengen.
Wel fijn om is je mobiel uit te zetten, geen netflix, ook geen boek lezen of verdwijnen in muziek en plaatjes draaien, geen contact zoeken met anderen en dan gaan praten, of slapen.
Wat je wel kan doen wandelen, eten/drinken, nadenken, wat schrijven, mediteren. In de natuur zijn versterkt wel de rust in jouw.
Op zo een dag en je voelt hem al aankomen, hahaha ben je vooral mindfulness met jezelf. Echt even in jezelf gekeerd.

Ik doe dit van tijd tot tijd. Zo ook in mijn 2 weken die ik vrij was had ik stilte momentjes en op dat moment voelt het ook voor mij soms nog als een kwelling hoor al die emoties tegen te komen die even weer gezien en gevoelt willen worden.

Maar nu paar weken verder voel ik me duidelijk weer in mijn eigen kracht en midden staan en zie ik helder voor mij waar ik sta en welk mooie pad ik wil bewandelen in mijn leventje. Met wie en waar ik naar toe wil.
Even niet afgeleid worden door ….
En thuis te komen bij jezelf🙏

Kortom een stiltedag zorgt er voor dat je niet alleen je emoties kan voelen, maar voor extraverte mensen helpt het ook om hun creativiteit meer ruimte en aandacht te geven bewust om te gaan met die creativiteit die ze vaak hebben, schrijvers trekken zich ook graag voor een paar weken terug helemaal in hun bubbel geen afleiding. Zo kan je vaak ook beter reflecteren, beter aanvoelen waar je heen wilt in je leven.

Het heeft vele mooie effecten op je lijf ook naast de geestelijke voordelen. Het schijnt, dat is wetenschappelijk ook onderzocht dat als je bv. Al paar uurtjes door brengt in stilte je er cellen in de hippocampus bij maakt, hersenen kunnen hier door groeien. Je beter in staat bent te leren, onthouden en
heeft een goede effecten op je emoties.
Je geeft je immuun systeem er een mooie boots mee. Werkt stress verlagend. En heeft het nog is een positief effect op je hormoon huishouding. Wat wil je nog meer.
Kortom een aanrader om is een stiltedag in te lassen.

Daag je zelf is uit. Maak er een gewoonte van.

Dit kan je bv ook doen door iedere dag te starten met b.v 10 min als je net wakker bent in die stilte je dag voor je te zien.
Wat wil je graag voelen ervaren in die dag….. wees je daar in die stilte van dat moment is bewust van. En wat heb je te geven in die dag… alleen van uit overvloed zeg ik altijd tegen mijn cliënten, anders raak je zelf op en leeg. Wees je bewust van wat je wilt creëren in de dag.

Ik zelf zit door die stilte momentjes te creëren weer beter in mijn kracht en leiderschap en zou dat jouw ook gunnen.

Vind je het toch iets te spannend maar wil je graag het wat samen met mij doen heb ik een idee bedacht.
Ik neem je mee in een stilte wandeling.
De sessie duurt 1,5 uur je komt bij mij. Ik neem je mee in een meditatie waarin ik je laat reizen in jezelf. Met wat mooie diepte vragen .
We gaan dan in stilte naar buiten wandelen. Weer of geen weer. We doen het gewoon samen, of zijn er meer belangstellenden in een fijn groepje van max 6 pers. Dit bedacht ik mij, maar alles is hier in nog open.

Daarna sluiten we af bij mij thuis in de praktijk met een warme kop thee en wat lekkers.
En mag je delen als je wilt wat je bent tegen gekomen in de stilte. Maar uiteraard ook als je de behoefte voelt om in de stilte te willen blijven is dat helemaal prima niks moet alles mag.
Ik zal het proces ondersteunen met mijn kennis als holistische therapeut, mijn eigen persoonlijke ervaring zal ik delen waar nodig. Mindfullniss zijn hmmmmm

“ heb een liefdevol leven”

Wil je dit is ervaren app mij dan en ik prik graag een wandel sessie met je in.

💋je van mij weer

Leave a Reply