Skip to main content

Een vrouw die haar eigen weg bewandelt is een vrouw die uitdagingen niet uit de weg gaat.

Ze zal op haar pad regelmatig struikelen en ook vallen. Ze zal echter altijd weer opstaan en doorgaan. Omdat ze weet en voelt dat opgeven nooit een goede optie is!!

Als ze ziet dat de weg voor haar onbegaanbaar lijkt zal ze in eerste instantie daar even stevig van balen, echter al snel schakelt ze over naar haar intuïtie en in alle stilte overweegt ze de verschillende keuzes die ze heeft. Omdat zij als geen ander weet dat er altijd een keuze is.

Uiteraard vervolgt ze haar weg omdat ze in de stilte al snel in kon zien dat datgene wat onbegaanbaar leek te zijn juist de uitdaging was die haar ziel nodig had om te groeien.

Een vrouw die haar eigen weg gaat straalt innerlijke vreugde uit. Hierdoor krijgt ze weleens te horen dat ‘ze het goed voor elkaar heeft’ en dat ‘alles haar komt aanwaaien’.

De waarheid is echter dat deze vrouw wel degelijk verdriet kent en al heel veel heeft moeten verwerken in haar leven. Het is niet zo dat zij over haar verdriet heen stapt. Zij kiest ervoor om pijn en verdriet te omarmen zodat het kan helen.

Gaandeweg leert ze om zingeving te geven aan de pijn en de teleurstellingen die ze heeft gekend en gevoeld. En zo is zij een bron van inspiratie en kracht voor anderen. Ze haalt nooit iemand naar beneden maar gunt een ander ook geluk en succes.

Zo gaat deze vrouw weer verder en voor alle reizigers die ze tegenkomt op haar eigen weg heeft ze oprechte aandacht en compassie. Zelfs als er mensen zijn die haar raken op een pijnlijke wijze blijft ze dichtbij zichzelf. Ze vlucht niet weg maar ze onderzoekt wat deze pijn in haar veroorzaakt en wat er nog geheeld mag worden.

Een vrouw die haar eigen weg gaat weet de verbinding te maken van haar hoofd naar haar hart. Zonder haar hoofd te negeren weet ze feilloos te luisteren naar wat haar hart haar tracht duidelijk te maken. Ze neemt geen overhaaste beslissingen echter zal ze nooit vast blijven zitten in een twijfelmodus. Omdat zij beseft dat twijfel een groot energielek is waar voor inspiratie totaal geen ruimte is.

Deze vrouw durft ook om hulp te vragen. Dit ziet zij niet als zwakte maar juist als krachtig. Zij weet dat ontvangen een vrouwelijke kwaliteit is die onmisbaar is om in balans te komen en te blijven.

Een vrouw die haar eigen weg bewandelt heeft de moed om niet perfect te willen zijn. Omdat zij weet dat perfectie niet bestaat en niet te volbrengen is. Zij maakt zich niet druk om onbenulligheden en respecteert haar lijf zoals het is.

Zij durft kwetsbaar te zijn en durft haar eigen waarheid te leven vanuit zachtheid. Omdat juist haar zachtheid haar krachtig en authentiek maakt.

Een vrouw in haar kracht kent naast het licht ook heel goed de schaduw. Zelfs de schaduw ontvangt ze met gratie. Een vrouw in haar kracht heeft de moed om haar lot te aanvaarden en om ja te zeggen tegen alles wat er op haar pad komt. Omdat zij als geen ander weet dat JA zeggen tegen alles wat het leven haar brengt maakt dat ze haar mooiste leven kan leven.

Ook door haar tranen heen voelt en weet zij zich gedragen door een universele krachtbron.

En zo vervolgt zij haar eigen weg…met gratie en dankbaarheid voor alles wat er was, wat er is en wat nog zal komen…

Bron Gerda Duin

Leave a Reply